sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Jouluisia askarteluvinkkejä


Viikonlopun rauhallinen ilta, lapset jo nukkumassa, höyryävä glögimuki edessä ja kynttilänvalo. Pöydällä nippu erivärisiä kartonkeja ja jouluisia nauhoja, mielessä monen monta ihanaa joulukorttiaskarteluideaa. Siinäpä mun yksi mieluisimmista viikonlopun iltahetkistä, ja ehkä jo ensi perjantaina toteutan "suuren haaveeni". :)

Olen itse aina tykännyt askartelusta ja käsillä tekemisestä. On ihanaa kun saa jotain näkyvää ja konkreettista aikaiseksi, näkee samantien kättensä jäljen ja vieläpä jos aikaansaannoksen voi antaa jollekulle toiselle ilahduttaakseen häntä. Kortit meillä on aina askarreltu itse ja aniharvoin vieläkään ostan kaupasta valmiskortteja (joskus varmaan olisi syytä ostaa). Koska meillä myöskin tytöt tykkää askartelusta, pikkunäpräilystä, maalailusta vesi- ja sormiväreillä jne., olen viime aikoina koettanut keksiä sellaisia tuunailuja ja touhuja, joita voimme yhdessä tehdä. 

Sinellissä on todella hyvät valikoimat erilaisia askartelutarvikkeita ja heidän idealehdistään saa tosi kivoja ja toteuttamiskelpoisia askarteluvinkkejä. Viime talvena ostin Sinellistä, tosin löytyy ihan Prismoistakin, paketillisen erivärisiä Foam Clay -helmimassoja. Niillä saa tehtyä jos jonkinmoisia koristeita ja jopa tuolloin 3-vuotiaskin jaksoi niiden parissa touhuta ilman turhautumista liian vaikeasta "rastista". Viime viikolla helmimassasta ja pahvitähtipohjasta syntyi yläpuolella näkyvä superhelppo helmimassatähti, joita ajattelin kiinnittää joululahjapaketteihin koristeeksi. Hauska, helppo ja nopea !

Viime viikkoisilta Meidän viikonloppu -messuilta, myöskin Sinellin osastolta, mukaamme tarttui kokeiluun Inka Gold -värejä. Niillä on maalattu alla näkyvät tähdet, eikä aikaa yhden tähden tekemiseen mennyt 10 minuuttia enempää, sopii siis kiireisellekin askartelijalle (vaaleanpunainen on Elsan maalaama). Tämän teko oli aavistuksen sotkuisempaa kuin helmimassojen kanssa näpräily, mutta suojaamalla pöytäpinnan ja maalaajan, ei suurempia sotkuja syntynyt. 

Kivoja, edullisia, helppoja ja kauniita, mutta ennenkaikkea itse tehtyjä ! Suosittelen kokeilemaan. 




Oman nimen kirjoitusharjoittelua...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti